fredag 24. juli 2009

Vegvesenets nye trafikksikkerhetstiltak.

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud går i dag ut mot det han mener er et grovt overtramp mot personvernet. Slik blir vi alle mistenkt for å gjøre noe ulovlig, sier han. Og fortsetter med at dette er et nytt steg i retning av overvåkningssamfunnet.

Ja, vi lever i Orwells 1984 allerede.

Det er Aftenposten som skriver om den bekymrede FrP-politikeren. For Statens Vegvesen starter nå opp et nytt prosjekt med automatisk trafikkovervåkning, der man måler gjennomsnittshastigheten på en veistrekning. Alle bilistene som passerer målepunktene, blir avbildet.

Nå er jeg ikke så begeistret for kameraer plassert over alt selv. Men hvis det er en plass myndighetene gjerne må få lov til å slenge opp så mange kameraer de vil, så må det nesten være i veitrafikken.

Ikke fordi jeg mener det er noe større grunn til å mistenke billistene for å gjøre noe ulovlig, enn andre i samfunnet. Men rett og slett fordi at om det er en plass en risikerer å bli drept på vei til arbeid og fra arbeid, så er det i trafikken av dårlige billister.

En kan jo spørre seg hvilken effekt dette trafikksikkerhetstiltaket ville hatt på sjåføren som krasjet bilden med fire andre om bord inne i Eiksundtunnelen - i 198 kilometer i timen!

Jeg ønsker det nye tiltaket fra Statens Vegvesen velkommen, og håper at det har den tilsiktede effekten på trafikk-norge som man gjerne skulle ønske.

1 kommentar:

Daniel sa...

Tror du virkelig at et kamera plassert her, og kanksje et der, ville forhindret at denne idioten tok livet av seg selv og andre??

Det finnes de som virkelig råkjører, og gjør trafikken livsfarlig. Men da bør det flere politi på veiene som slår hardt ned på de som grisekjører (og da mener jeg ikke bare de som kjører fort, men de som zikk-zakk kjører og skifter filer i hytt og gevær)

Blinklys burde vært påbudt, og uriktig bruk (og spes. ikke bruk i det hele tatt) bør bøtlegges like mye som en grov trafikkforseelse.

Det virker som om at blinklys er tilbehør på mange biler??

 
Blogglisten